Kerület Addict

Budapest kerületeiről és mindarról ami budapest életét és mindennapjait meghatározza. keruletaddict@gmail.com ide lehet küldeni a napi betevő híreket.

Friss topikok

  • Várnai László: igazad van a plakátolás csúnya dolog. De hiába, valahogy egy pici szervezetnek tudatnia kell, hog... (2008.08.04. 13:48) Zuglói kampány
  • Ban_Dee: hmm. Anno én (és jó néhányan még) ott játszottunk / mászkáltunk rajta (a mászókázás azért túlzás ... (2008.06.18. 08:30) Erzsébetvárosi gyilkos sün
  • gőg és magőg: a rádayt még az unokáink is látni fogják (2008.06.09. 00:59) Ráday Kultucca
  • kopkop: pici kiigazítás: "ki a _Tisza_ vizét issza..." - így szól az eredetileg egy népdalból ferdített sz... (2008.06.09. 00:56) A Feneketlen-dagonya
  • Decebál: AKINÉL...bocs (2008.05.31. 08:31) A feneketlen tó fenekén

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Linkblog

Archívum

Mérhető

website counter

A Feneketlen-dagonya

2008.05.30. 16:29 keruletaddict

„Ki a Duna vizét issza, a saját vizét issza vissza.” – tartja városi legenda. Nem tudható, hogy ez más fővárosi vizek esetében is így van-e, a Feneketlen-tó esetében, ha így folytatódik, már nem sokáig, abban inkább majd csak dagonyázni lehet. A vízszint az utóbbi hónapokban rohamosan csökkeni kezdett, és ezzel együtt a vízminőség is egyre romlik. A tavat, ezt a remek csajozó / családi pihenő helyet körbejárva áporodott bűz és megdöbbentő látvány fogadja a sétálót: a nádason látható a kb. 1 méteres vízszint csökkenés, ahonnan tovagyűrűzve a mocskos, habos víz.  Némi iróniával ezt persze szépnek is láthatnánk, az elkészíthető fotósorozat a Magyar Képzőművészeti Egyetemen akár diplomához is elég lenne, de kicsit távolabb lépve a parttól megdöbbentő, a habzó Rábát idéző látvány tárul elénk.

A helyzet olyannyira rosszra fordult, hogy az egyébként a környezet és a lakosság problémáira meglehetősen érzéketlen helyi politikai celebeknek is feltűnt a probléma, vagy probléma kezelésében rejlő lehetőség.

Az utóbbira gyanakodhatunk akkor, amikor a kerület új, ministránsképű napszámosa, Rétvári Bence (Fidesz – inkább KDNP országgyűlési képviselő) saját csapatának lapjában, a Szentimrevárosi Polgár 2008. májusi számában odaüzent Molnár Gyula újbudai polgármesternek, hogy ő tudja ám, hogy „hosszú hetekig hallgatott a Feneketlen-tó vízszintjének csökkenéséről”. Ami igaz, az igaz, a hat éve működő szocialista polgármester sokszor engedett inkább konszenzust mímelve autoerogén hajlamainak, mintsem, hogy a száját szólásra nyitotta volna, azonban azzal a másik oldalnak sem kellene kérkednie, hogy folyamatosan „közös dolgaink megbeszélésével” (Rétvári saját szóhasználata) tölti az idejét, amikor éppenséggel az ügyben leginkább tenni képes önkormányzat munkáját a Rétvárival együttfórumozó Kupper András vezette Fidesz-frakció lehetetleníti el. 

Úgyhogy hajrá magyarok, tétlenségünk és önös érdekeink felülkerekedése, beleértve a civilek érdektelenségét is, most már egy valódi dagonyát is kitermel lassan a főváros kellős közepén!

Diavetítés

1 komment

Címkék: 11 ujbuda

A bejegyzés trackback címe:

https://keruletaddict.blog.hu/api/trackback/id/tr69495257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kopkop 2008.06.09. 00:56:16

pici kiigazítás: "ki a _Tisza_ vizét issza..." - így szól az eredetileg egy népdalból ferdített szólás (érzed ki a játékos sziszegést belőle)

Kiöntött a Tisza vize

Kiöntött a Tisza vize;
Szőke kislány fürdik benne.
Én is megfürödtem benne,
Rám is ragadt a szerelme.
Ki a Tisza vizét issza,
Fáj is annak szíve vissza.
Én is ittam már belőle,
Fáj is az én szívem tőle.

üdv,
nak
süti beállítások módosítása