Kerület Addict

Budapest kerületeiről és mindarról ami budapest életét és mindennapjait meghatározza. keruletaddict@gmail.com ide lehet küldeni a napi betevő híreket.

Friss topikok

  • Várnai László: igazad van a plakátolás csúnya dolog. De hiába, valahogy egy pici szervezetnek tudatnia kell, hog... (2008.08.04. 13:48) Zuglói kampány
  • Ban_Dee: hmm. Anno én (és jó néhányan még) ott játszottunk / mászkáltunk rajta (a mászókázás azért túlzás ... (2008.06.18. 08:30) Erzsébetvárosi gyilkos sün
  • gőg és magőg: a rádayt még az unokáink is látni fogják (2008.06.09. 00:59) Ráday Kultucca
  • kopkop: pici kiigazítás: "ki a _Tisza_ vizét issza..." - így szól az eredetileg egy népdalból ferdített sz... (2008.06.09. 00:56) A Feneketlen-dagonya
  • Decebál: AKINÉL...bocs (2008.05.31. 08:31) A feneketlen tó fenekén

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Linkblog

Archívum

Mérhető

website counter

Zuglói kampány

2008.06.27. 10:43 keruletaddict

Vasárnap újra megnyílnak a szavazófülkék a választók előtt és Zugló 6. választókerületének lakosai elmehetnek és önkormányzati jelöltet választhatnak maguknak,mivel az mszp helyi jelöltje Zuschlag ügyben érintettség okán lemondott a képviselői mandátumáról.

Sajnos azonban a kampány megint nem a kerületről szólt. Általános párt lózungokat igért a jelöltek többsége, és még a civil jelölt is beszállt a plakátharcba. A pártok is össze-vissza húzogatnak: az szdsz-es polgármester nem támogatja az mszp-szdsz közös jelöltet, milliók mentek el újsághirdetésekre és a többség most sem tudott parancsolni magának aminek hatására gusztustalan módon össze lett plakátozva a kerület. 

De nézzük csak sorjában: Helyi újságban már az előző két számban a címoldalon mosolyog a két nagypárt embere (költség kb: 400.000 forint), de a megdöbbentő pazarlás csak ezután jön :az mszdp jelöltje mindenkire rálicitálva egész oldalas szines hirdetés vásárolt meg mind a két számban, valamint középre futtatott hirdetésben is reklámozza jelöltjét. (költség kb: 2.000.000Ft. -egyébkent ilyen hirdetési kategória (teljes A4) nincs is hivatalosan a zuglói lapok hirdetési tájékoztatója szerint). A plakátokról már nem is beszélünk: az MSZP óriásplakátokon hirdet (nem is merjük megsaccolni az árát) a Fideszes és MSZDP-s jelölt feldrótozta plakátjait az oszlopokra (költség: több százezer forint), a civil jelölt a4-es plakátokkal ragasztott tele mindent a közterületen.

De nézzük a programokat és a helyi ügyeket amelyeket fel lehet vetni ezen a zuglói önkormányzati választáson. :) szándékosan pártlogó nélkül.

Programok:

Gécziné Cseke Vanda: Fákat virágokat igér a jelölt és a szokásos lózungokat semmi konkrétum.

Imre Gergely: Az újsághirdetésben egy fél mondat sincs arról, hogy mit is tenne a jelölt ha  megválasztanák, bemutatkozó cikkben közbiztonság, közlekedés, köztisztaság.

Szegedi Rita: programról és a kerületért történő akciókról egy mondat se jelenik meg, de ez egy egész A4-es oldalon több százezer forintért. Bemutatkozásban zajvédőfal és pláza.

Hajdú József: "Nyugodt egészséges életet biztosító zöld Zuglóért" - "Elveim a munkáspárt elvei" - panelprogram.

Várnai László: Fűt Fát igérnek és meg is teszik mert mindenre ráplakátolnak ami közterületen van!- bemutatkozásban: zajvédőfal, zöld területek.

Bárándi Zoltán: Deklarálta a kampány elején, hogy nem plakátháborúzik, zuglói zajvédőfalért kezdeményezett aláírásgyűjtést, pláza ellen és új szakvélemény mellett  érvelt az önkormányzatban, tempo 30-as övezet és közbiztonság.

Menjünk végig és nézzük a témákat valamint azt, hogy ki és milyen poziciót foglalt el a helyi kérdésekben. A pártok helyett álljanak itt az  általuk indított személyek és vélemények -továbbra is lehet tippelni ki milyen logó alá tartozik-

1. Zajvédőfal:

Évek óta nem épült meg: az "Imre Gergely" és "Gécziné Cseke Vanda" városvezetés nem építette meg miközben az M3 majd teljes részén évek óta kész van. Itt nem sikerült megcsinálni. Most kezdett el pályázni rá a főváros és talán elkezdődik a közbeszerzés, de ezt a kezdeményezést a fővárosi "Gécziné Cseke Vanda" frakció nem támogatta. "Szegedi Rita" felveti, hogy támogatja megépülését bár szomorú, hogy ezt az őt nagy örömmel támogató SZDSZ-es polgármesternek miért nem mondja el? "Bárándi Zoltán" aláírásgyűjtést kezdeményezett az ügyért, állítólag több százan támogatták is a kezdeményezést.

2. Mexikói úti pláza:

Nagy a mosakodás: Lakosok nagy része nem szeretné, de a nagy pártok hallgatnak és az erről szóló önkormányzati bizottsági ülésen nem kérték külön hatástanulmány kidolgozását. Ha megépül a pláza, az igy is közlekedési szempontból túlterhelt városrész még nagyonbb nyomás alá kerül.Szegedi Rita és Bárándi Zoltán emliti meg.

3. Tempo 30-as övezet:

A kerületi kisutcákban száguldoznak a rövidebb utat kereső autósok ami már igy is balesetekhez vezetett. Várnai László és az Bárándi Zoltán felveti. A többiek nem szólnak erről.

4. Zöld terület

A kerület ezen része elhanyagolt állapotban van: parkjai kikoptak, padok elöregedtek a házak és minden ami közterület graffitikkel van tele. Általánosságban a jelöltek nagy része megemlíti hogy zöld területek kellenek.

5. Közbiztonság

Imre Gergely és Bárándi Zoltán beszél róla. Imre Gergely általánosan szeretne jobb közbiztonságot, Bárándi Zoltán a már kerületben működő kamerarendszert terjesztené ki erre a részre is.

Szerettünk volna többet irni Gécziné Cseke Vandáról és Hajdú Józsefről de számunka semmi konkrét cselekedet vagy akció sem derült ki bemutatkozásukból.

Forrásunk a zuglói lapok volt.

Lepleződjenek le a jelöltek és nézzük mit is találtunk róluk a gugliban (szavazólapon ebben a sorrendben jelennek majd meg)

1. Bárándi Zoltán

2. Gécziné Cseke Vanda

3. Hajdú József Péter

4. Imre Gergely

5. Szegedi Rita Klára

6. Várnai László

 

Most végezetül egy kis képgaléria a kerületi plakátkampányról és annak hatásáról, valamint a kerület és választókerület problémáiról általában (gugliban talált és saját képek vegyesen):

 

1 komment

Címkék: 14 zugló

A bejegyzés trackback címe:

https://keruletaddict.blog.hu/api/trackback/id/tr37539782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Várnai László 2008.08.04. 13:48:04

igazad van a plakátolás csúnya dolog. De hiába, valahogy egy pici szervezetnek tudatnia kell, hogy egyáltalán létezik, és a helyi újságot a lakosok csak csekély része olvassa. Mi nem tehettük meg, hogy fizetett plakáthelyen vagy villanyoszlopok hetetején jelenjünk meg. Kb 250 A4 est ragasztottunk ki, a negyedét másnapra leszedték a pártaktivisták. A választási törvény szerint a kampány időszakban lehet plakátolni, de mint környezetvédő én sem kedvelem ezt az eszközt. Mint lelkes zuglóit szívesen látnánk az egyesületben.
süti beállítások módosítása